Odpověď jednotlivá

3. 7. 2018
Předmět: Pár otázek
Dotaz: Zdravím, v čem je problém, že během dvaceti dní nejste schopni zveřejnit výsledky hlasování v anketě Strategie Centrum? Proč jste letos začali s cenzurováním příspěvků v této dotazovně? Kdo pochybil ve výběrovém řízení na sečení zeleně a jaké z toho budou vyvozeny personální záležitosti? Proč pan Klement a Navrátil musí řečnit na každé akci města pro veřejnost a raději nepřipravují kvalitně nové výběrové řízení? Co uděláte ještě letos pro zlepšení kvality vody v řece Sázavě? Děkuji za odpovědi.
Odpověď (kancelář tajemnice):
Dobrý den,
váš dotaz obsahuje několik otázek, které jsem předal příslušným osobám k odpovědi. Proto si dovoluji odpovědět pouze na dotaz k zveřejnění výsledků ankety Strategie Centrum, která byla projednána v radě města dne 25.6.2018 a najdete ji na https://www.zdarns.cz/media/files/rada-mesta/2018/RM2018-092/1603-18-ORUP.pdf
S pozdravem Jan Havlík-tajemník MěÚ
Vážená paní
k „cenzurování“ příspěvků v dotazovně jsme přistoupili proto, že některé dotazy nesplňují pravidla dotazovny: Vyhrazujeme si právo reagovat pouze na slušné dotazy. Vulgární dotazy, osobní postoje a stanoviska tazatelů zveřejněny nebudou… U dotazů, které nejsou v souladu s pravidly dotazovny pak je variantou vůbec na takovéto dotazy neodpovídat, nebo odpovědět na tu část dotazu, která je v souladu s podmínkami dotazovny a dotaz je v takovém případě „cenzurován“.
Výběrové řízení na sečení trávy v roce 2016 proběhlo v souladu se zákonem o veřejných zakázkách, dodavatel byl řádně vybrán a byla s ním uzavřena smlouva o dílo. Zadávací dokumentace této veřejné zakázky byla na základě podkladů zpracovaných odborem KS a externí firmou schválena se závěrečnou úpravou radou města dne 21.3.2016, usn. č. 542/2016/KS: https://www.zdarns.cz/samosprava/rada-mesta/jednani/38.-schuze-rady-mesta. Pochybil v první řadě dodavatel, který neměl dostatečnou kapacitu, a to především personální, pro plnění zakázky.
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru KS