Odpověď jednotlivá

19. 7. 2018
Předmět: Veřejné vystupování
Dotaz: Dobrý den, proč musejí oba pánové starosta a místostarosta, být skoro u všeho spolu, to si tak nedůvěřují ? Dříve měli každý svoji problematiku a o tuto se starali.No každý je z jiné politické strany, tak to je asi pochopitelné. V tomto volebním období pro město moc oba neudělali, převážně dojížděli staré rozdělané akce od jejich předchůdců. Město potřebuje ve vedení zcela nové tváře ambiciózní lidi, kteří budou pracovat pro občany a pro město a ne si tam dosazovat mnoho svých nových lidí.
Odpověď (kancelář tajemnice):
Vážený pane Kvapile,
dovolíme si Vám podat souhrnné vyjádření za vedení města. Na Vaši otázku ohledně důvěry můžeme konstatovat, že máme jeden k druhému vzájemnou důvěru. To neznamená, že máme na vše stejný názor, ale že spolu jednáme otevřeně a bez podrazů. Díky této důvěře se můžeme plně soustředit na práci pro město. Oba dostáváme desítky pozvánek na různé akce. A pokud oba můžeme, je nám ctí se jich zúčastnit. Samozřejmě máme své kompetence přesně rozdělené https://www.zdarns.cz/samosprava/starosta-mistostarosta/ . Samozřejmě se vzájemně informujeme i o oblastech, které spadají do kompetencí toho druhého, pro případ zastupitelnosti, ale i pro případ financování, apod.
S druhou částí Vašeho příspěvku si dovolíme nesouhlasit. Na počátku volebního období bylo připraveno k realizaci jen pramálo projektů, město bylo již dva roky bez platné Strategie rozvoje města. Dnes již je tento dokument zpracován, každoročně se aktualizuje a projekty se postupně realizují. Po několika letech se nám podařilo uzavřít další cyklus projednávání nového územního plánu, což blokovalo další rozvoj města.
K výběru zaměstnanců. Ti jsou vybíráni komisemi v otevřených výběrových řízeních, kde jsou zastoupeny všechny složky (vedení, úřad, odborníci). Obecně je personální agenda v kompetenci tajemníka úřadu. Žďárský městský úřad má v porovnání se stejnými úřady méně zaměstnanců a má i menší poměr samosprávy vzhledem ke státní správě.

Vedení města