Odpověď jednotlivá

27. 7. 2018
Předmět: Hřiště na Vodojemu.
Dotaz: Dobrý den, jak to prosím vypadá s dostavbou hřiště na ulici Kavánova ZR7?
Již dva měsíce vykopané 1m. hluboké díry pro základy oplocení nejsou zrovna bezpečné! Kdopak této akci škodí?
Děkuji za odpověď. S pozdravem.
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Vážený pane Košťále,
městský úřad byl v loňském roce osloven místními obyvateli ve věci revitalizace hřiště na ul. Kavánova. Záměr byl konzultován s komunitní koordinátorkou MěÚ Radkou Remarovou, která se sešla s navrhovateli záměru. Bylo provedeno šetření v místě realizace, zjištění aktuálního stavu, a byla podána informace o možnostech financování záměru a potřeby zajištění nutných příprav pro případnou realizaci.
V únoru roku 2018 byla navržena revitalizace plochy – nový mlatový (hlinito-písčitý) povrch, výměna stávajícího oplocení a osazení nového oplocení v jihovýchodní a jihozápadní části. Nový povrch byl navržen z důvodu nízkonákladového provozu, snadné údržby a získaných zkušeností u jiných lokalit. K návrhu nového oplocení bylo přistoupeno především z důvodu vyšší bezpečnosti okolních objektů, příp. nově vybudované parkovací plochy a ochrany zaparkovaných vozidel.
V dubnu započaly přípravné práce a jelikož souhlas nebyl udělen ode všech dotčených vlastníků sousedních pozemků, byly veškeré přípravné práce pozastaveny.
Vzhledem k novým požadavkům přípravy záměru, realizace v roce 2018 probíhat nebude. Ve věci rozhodnutí o realizaci proběhne v září další jednání na místě samém z důvodu analýzy zájmu občanů o realizaci v dalších letech.
S pozdravem a přáním pěkného dne
Radka Remarová, komunitní koordinátorka