Odpověď jednotlivá

6. 8. 2018
Předmět: Uzavření křižovatky Neumannova-Novoměstská
Dotaz: Dobrý den,bude v této době jezdit MHD na Vodojem nebo bude úplně odříznut?Kde si lze a za jakých podmínek zažádat o povolení ke vjezdu osobním autem jak je psáno v článku na žďárském deníku?Děkuji
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den,
podle sdělení odboru komunálních služeb nebude během přestavby křižovatky Novoměstská x Neumannova na Vodojem během uzavírky zajíždět linka č. 8 (těžko odhadnutelná dopravní situace - doprava k vlakům), u některých linek se zvažují objížďkové jízdní řády. Předběžná informace bude uveřejněna odborem komunálních služeb na webu města během tohoto týdne (do 13.8.2018), poté budou informace vylepeny na dotčených zastávkách. Sledujte, prosím, informace na webu města a předmětných zastávkách.

Staveniště bylo předáno generálnímu dodavateli firmě COLAS a.s. Povolení vjezdu po dobu stavby může dát pouze tento dodavatel. Pro majitele garáží bude průjezd v co možná největší možné míře zachován a u garáží bude aktuální informace s kontaktem na stavbyvedoucího pro možnou přímou domluvu. Samozřejmostí je vjezd záchranných složek /záchranka, hasiči, policie/.
Děkujeme za toleranci a trpělivost, ale bez souvisejících omezení není možné stavbu provést.
S pozdravem, Petr Fuksa, odbor rozvoje a ÚP