Odpověď jednotlivá

14. 10. 2018
Předmět: Parkování na ulici Palachova
Dotaz: Dobrý den.
Na konci ulice u 5.ZŠ je parkoviště, ale řada aut parkuje mimo vyhrazené parkoviště na trávě v majetku města Žďár. Na pozemku 5921/2 parkování není tolerováno a je pokutováno. Jak je to možné?! Platí zde snad jiná pravidla?!
Zároveň se parkuje u zásobování jídelny 5.ZŠ, kde je dokonce cedule zákaz vjezdu!! Obyvatelé bytů si tam přitom beztrestně parkují!
Prosím o nápravu.

Tip na parkování: auto nechat u zdravotní školy!!
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený/á pane/paní
v současnosti probíhá postupné vyzývání těch občanů, kteří bez souhlasu města a bez uzavřené smlouvy s městem využívají městské pozemky, aby takový stav řešili a nepovolené skládky apod. odstranili nebo uzavřeli příslušné smlouvy, či ohlásili doposud neohlášené užívání veřejného prostranství... Jedná se o postupný proces, který se netýká a nebude týkat pouze ulice Palachova. Na ulici Palachova patří i situace v parkování a dopravní poměry obecně k nejsložitějším ve městě. Aby se stávající stav zlepšil, je v přípravě a stavebně již i povoleno vybudování parkoviště na konci Palachovy ul. u základní školy. Město nemá kapacity ani prostorové, ani finanční, aby ihned vyřešilo dopravní a celkovou situaci v tak hustě osídlené lokalitě jako je Palachova ulice. V případě, že nastane akutní nebezpečná situace, prosím kontaktujte městskou policii (které předáváme i tento Váš podnět) nebo policii ČR.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb