Odpověď jednotlivá

27. 12. 2018
Předmět: Zapojení MHD do Veřejné dopravy Vysočiny (VDV)
Dotaz: Paní Wurzelová, na začátku prosince jste na můj dotaz odpověděla, že město prozatím nezvažuje příspěvky na VDV ani zapojení MHD do VDV - nejsou k tomu dostatečné podklady. Teď najednou po pár týdnech se ve Žďárských novinách dočtu, že MHD bude navázána na dopravu do Jihlavy. Proč najednou takový obrat? Budete o tom podrobně psát v tom článku ve Žďárském zpravodaji, jak jste to napsala? Nebo je to rozhodnuto a před krajem město sklonilo hřbet a s ochotou dá 1,5 milionu ročně pro krajský rozpočet?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
situace se zásadně nezměnila. O připravované VDV přislíbil zástupce krajského úřadu informovat občany Žďáru i prostřednictvím Zpravodaje.
Rozpočet roku 2019 nepočítá s příspěvkem 1,5 mil. Kč na veřejnou dopravu Kraji Vysočina ani není uzavřena žádná smlouva, která by k takové platbě město Žďár zavazovala třeba i do budoucích let.
Je na zvážení a rozhodnutí města, zda a jak této nové dopravě Kraje Vysočina přizpůsobí svou MHD. Lze předpokládat, že bude nezbytné reagovat na potřebu úpravy návazností MHD na přípoje linek autobusů i vlaků kraje pokud k nim dojde a nebudou vyhovovat stávajícímu stavu MHD města. Situaci sledujeme a dle jejího vývoje bude reagováno.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb