Odpověď jednotlivá

5. 1. 2019
Předmět: Stomatologicka pece
Dotaz: Dobry den. Zajimalo by mě kdo řeší situaci nedostatku stomatologů v našem městě. Stávající buď nepřispívají pacienty a noví nemají smlouvy s pojistovnou.
Pisi na tento odbor protože problem zdravotnictví jsem nenašla. Prosim přidejte dotaz. Děkuji za odpověď.
Odpověď (odbor sociální):
Vážená paní. Nedostatek stomatologů není bohužel pouze v našem městě, ale v celé republice, a to jak ve velkých městech, tak zejména v malých městech. Stomatologové nejsou v dostatečném počtu. Zatím nemáme zprávu o tom, že by měl do našeho města nový stomatolog nastoupit. Pokud se však nový stomatolog rozhodne neuzavírat smlouvu se zdravotními pojišťovnami a bude za stomatologické výkony požadovat přímou úhradu od ošetřených pacientů, je to pouze jeho svobodné rozhodnutí. Pokud hledáte stomatologa, který má smlouvu s pojišťovnami, a který je schopen a ochoten Vás zaregistrovat, musíte se obrátit na svoji zdravotní pojišťovnu, která je povinna Vám stomatologa doporučit. Na území města však takový není. Věřím, že se situace v čase ustálí.
Chtěl bych touto cestou poděkovat stávajícím stomatologům ve městě, že i přes své problémy pokračují ve výkonu své profese. Přejme jim pevné zdraví a hodně sil, aby své stomatologické ordinace mohli provozovat v dalších letech. Važme si jich.

Petr Krábek, vedoucí sociálního odboru