Odpověď jednotlivá

12. 2. 2019
Předmět: pochybnosti k Veřejné dopravě Vysočiny
Dotaz: Kdosi tady psal, že hejtmanství v Jihlavě chce, aby občané se ptali svých starostů, když budou mít pochybnosti k Veřejné dopravě Vysočiny. Není to dlouho, co jsem si koupil čipovou kartu ZDAR na linkové autobusy, co můžu použít i v MHD. Platí 10 let. A teď se říká, že ty čipové karty skončí, že je hejtmanství nebude uznávat. Jak to je? Lidí s čipovými kartami je mraky a celkově koupě všech karet byla za spoustu peněz. To se bude nevyužití pak proplácet? A řešíte už problematické jízdní řády VDV?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
podle nejaktuálnějších informací z KrÚ nebude možné akceptovat stávající žďárské karty MHD pro VDV. Pro MHD budou i nadále použitelné, pro VDV bude nutné se přizpůsobit jinému odbavovacímu standardu. Karty v systému VDV budou sloužit jen jako identifikátor cestujícího.
Město Žďár nad Sázavou považuje své přetrvávající připomínky a podněty, které vzneslo v průběhu zpracování jízdních řádů VDV za
významné, opakovaně žádalo jejich řešení. Kraj jízdní řády v tuto chvíli považuje za uzavřené, bez možnosti dalších zásadnějších změn.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb