Odpověď jednotlivá

13. 2. 2019
Předmět: Veřejná doprava Vysočiny - VDV a pochybnosti o ní posílané starostům místo kraji
Dotaz: Nechápu, jak může dávat kraj ruce pryč od stížností na chystaný VDV a kritiku nechávat na starosty! Ti si VDV nevymysleli, nemají o tom dost informací a ještě budou muset občanům vysvětlovat, proč budou muset každoročně dávat kraji balík peněz na VDV, když VDV má nedostatky! Jestli čistě hypoteticky budete řešit napojení naší MHD do VDV, budou se k tomu moct lidi vyjádřit? MHD jste trochu zlepšili a teď se moc bojím, co by VDV s MHD udělala. Moc prosím, buďte opatrní a pečlivě všecko rozmyslete!
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
město Žďár se napojením na VDV intenzivně zabývá. Město udělá vše pro to, aby zavedení VDV přineslo především výhody i občanům města Žďáru.
S pozdravem
Mgr. Ludmila Řezníčková
místostarostka městaDobrý den,Systém VDV se postupně dotváří a za město není povinnost se s MHD do VDV zapojovat hned. Osobně zastávám názor, že by to mělo být až v okamžiku, kdy si VDV „sedne“ a systém bude vyladěn, a za předpokladu, že to bude technicky možné a provozně racionální. Řešení napojení MHD na VDV by určitě mělo zohledňovat požadavky a potřeby veřejnosti, pro kterou je MHD a VDV určena, koneckonců jak tomu bylo i při změnách ve žďárské MHD, kdy se s veřejností aktivně a intenzivně pracovalo.DěkujiS pozdravemIng. Martin Mrkos, ACCAstarosta města