Odpověď jednotlivá

14. 3. 2019
Předmět: parkování Libušín-dvůr
Dotaz: Parkování v I.dvoře na Libušíně, kde jsou zbytečně blokována 2 místa pro invalidy je absurdní, neboť tam neustále parkuje jedna a ta samá osoba Váš bývalý zaměstnanec,který tam má pronajatý byt a nechce parkovat na volných parkovacích plochách pro invalidy nedaleko,kde jsou ty místa volná a nikdo na nich neparkuje ! Ve dvoře samém jsou tyto místa úplně zbytečně tímto blokovaná pro další dvě auta pro řidiče bez omezení.Toto je nutné co nejdříve změnit.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den
Dopravní režim umožňuje parkování na 10 parkovacích stání po dobu max. 1 hodiny a 2 parkovací stání pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P. Jsme přesvědčeni, že 10 parkovacích stání po dobu 1 hodiny je dostatečný počet těchto stání.
Přesto parkovací místa pro invalidy budeme monitorovat a v případě možnosti se počet zredukuje, v první řadě patrně zneplatněním příslušné značky. Počet parkovacích míst pro invalidy nesmí být v rozporu s příslušnými předpisy, tato skutečnost bude vzata v úvahu při konečném rozhodování o eventuální redukci počtu těchto míst.
S pozdravem
Jiří Kasper
odbor komunálních služeb