Odpověď jednotlivá

14. 4. 2019
Předmět: záhony u KD v našem městě
Dotaz: Dobrý den, záhony před kulturním domě v našem městě jsou v žalostném stavu, obrubníky zničené, výsadba květin katastrofální, to nemluvím o vzhledu kolem schodů u KD,rozbité mramorové desky,dále okraje u mlátové zkratky u KD by chtěly dosypat hlínou a upravit, pozametat ty žlaby v mlátové cestě.Lavičky u KD jsou také již vhrozném stavu. Celkově působí okolí našeho kulturního domu žalostně.Přitom tam prochází velké množství lidí a ti si udělají obrázek o našem městě a okolí.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Za OKS:
Vážený pane,
s drobnou údržbou zeleně a stezek v blízkosti KD počítáme, větší opravy nebo rekonstrukce nejsou v tuto chvíli v přípravě.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb

Za ORÚP:
Dle schválené Strategie Centrum má být prostranství kolem Domu kultury řešeno architektonickou studií o návrh v roce 2026. S realizací dle návrhu je možné tedy počítat nejdřív v roce 2027.
S pozdravem
Ing. Irena Škodová
vedoucí odboru rozvoje a územního plánování

Za TSBM:
Na opravy mramorových desek jsme předpokládali využití původního obložení městského divadla. Tento způsob se ukázal jako nevhodný. V letošním rozpočtu nejsou určeny prostředky na rozsáhlejší opravu travertinových ploch.
Ing. Jaroslav Kadlec
vedoucí organizační složky