Odpověď jednotlivá

24. 4. 2019
Předmět: Pouť
Dotaz: Budou letos pouťaři mít atrakce co nejdále od obytných domů na Libušíně ? Každoročně trpí část obyvatel na Libušíně, nadměrným hlukem, prachem,kumulací aut a velkým pohybem lidí v této lokalitě a žádná kompenzace jim z toho nejde. Alespoň provedenou revitalizací okolí Libušína,popř.rekonstrukcí nevyhovující vozovky (samá díra), výsadbou zeleně, opravy chodníků a pod.Minimálně za snášení a toleranci nesnadného období v době pouti.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den,
prostor pro umístění pouťových atrakcí je stanoven v příloze č. 1 obecně závazné vyhlášky města Žďár nad Sázavou č. 1/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Jakákoliv změna v umístění atrakcí by musela jít kromě jiného i ruku v ruce se změnou této vyhlášky. Samozřejmě jsme si vědomi obtíží a nepohodlí, které pro obyvatele Libušína tato akce znamená, na druhou stranu jde o událost svým způsobem ojedinělou svým rozsahem i významem, a to nejen pro Libušín, ale i celé město.
V rámci přípravy pouti se snažíme minimalizovat negativní dopady na okolí, nicméně u takovéto akce je nelze zcela odstranit. Děkujeme všem občanům, kterých se pořádání této i jiných akcí ve městě negativně dotýká za pochopení a trpělivost.
Ing. Marie Šustrová
odbor komunálních služeb