Odpověď jednotlivá

23. 2. 2011
Předmět: zelen
Dotaz: Vážený pane tajemníku,
kdo zodpovídá za řádění místních zahradích barbarů kteří se podepsali na zkáze zeleně u kulturního domu.
Copak to nikdo nevidí co ti barbaři tady provádí jak zuboženej pod jejich vládou je Ždár a jak dlouho už to trvá a kolik peněz na ty jejich výstřelky padne je to do nebe volající nedokáží bezchybně dát do vazeb jeden jediný strom za co jim ty peníze dáváte -výsadba žádná když tak mizerná ,údržba stromů nic.Ve všech městech se snaží pro město tvořit něco jiného a lepší.
Odpověď (tajemník):
Dobrý den,
zásahy do zeleně, které se v současné době provádějí na území města, nejsou samoúčelné. Vzhledem k neustálému růstu dřevin a ostatního rostlinstva jsou tyto zásahy nutné a jsou realizovány pracovníky správy a údržby veřejné zeleně po vyhodnocení její funkce a stavu, i na základě požadavků ze strany občanů.
Odstranění spodních větví borovic na křižovatce ulic Libušínská a Dolní bylo vyvoláno především bezpečnostním hlediskem. Větve stromů zasahovaly do průchozích profilů chodníků a rovněž bránily bezpečnému rozhledu řidičů motorových vozidel v křižovatce.
Co se týká zděných záhonů u Domu kultury, spojených se stavbou, tyto nebyly až do loňského roku majetkem města, tedy ani přerostlá, neudržovaná zeleň v nich. Současná redukce těchto výsadeb je začátkem jejich obnovy. Následovat bude nová výsadba.