Odpověď jednotlivá

2. 9. 2019
Předmět: Farčata
Dotaz: To, že máte na Farčatech po silnějších deštích stále lagunu s vodou Vám už asi nevadí ? Mlátové cesty v tomto počasí katastrofa,kaluže bláto,výmoly -to jsou Vaše vychvalované mlátové cesty.Asfaltové cesty na Farčatech paráda bez problémů, pouze kolaři by měli dávat pozor na chodce, kteří nechodí v kalužích na mlátových cestách,ale raději jdou po asfaltu.Ta zkratka z těch kamenných bloků katastrofa-taky to nikomu nevadí.Stále jen výmluvy a opravy nikde !!
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane Berousku,
vsakování vody a již připravené zrušení kamenných bloků na Farských humnech, řeší městská architektka, krajinářka a předpokládám, že bude provedeno při výstavbě lávky na Farských humnech, která má proběhnout v příštím roce.
Mlatové cesty jsou často diskutovaným tématem, je však faktem, že se do přírodních parků vzhledem ke své materiálové skladbě a vsakování hodí lépe než asfaltové nebo betonové chodníky. Jejich následný stav závisí na provedení a údržbě.
S pozdravem, Ing. Irena Škodová, vedoucí odboru rozvoje a ÚP

Mlatové cesty byly letos již opakovaně opravovány po přívalových deštích. Jejich stav znovu prověříme. Za deště je jistě vhodnější užít asfaltové komunikace.

Jiří Kasper, odbor komunálních služeb