Odpověď jednotlivá

3. 9. 2019
Předmět: Oprava chodníku před 2. ZŠ
Dotaz: Dobrý den,
mohli byste prosím po dobu opravy chodníku před 2. ZŠ umístit na úsek ulice kolem uzavřených chodníků časově omezený zákaz zastavení nebo lépe zákaz vjezdu? Postačilo by po dobu cca od 7:30 do 8:00. Včera i dnes tam vznikali nebezpečné situace, kdy žáci musí 2x přejít silnici bez přechodu na které je hustý provoz. Navíc je ulice v jednom pruhu zablokována zastavujícími auty takže děti za nimi nejsou vidět ani přes ně nevidí.
Odpověď (odbor dopravy):
Dobrý den,
Umístění Vámi navržených značek je sice možné, ale než by proběhly všechny zákonné lhůty nutné pro schválení zákazových značek a bylo by možno značky umístit, tak celý chodník by měl být již dokončen. V nejbližších dnech bude dokončeno dláždění chodníku v úseku od vchodu do 2. ZŠ směrem k budově Hasičské vzájemné pojišťovny.
Jako vhodné se jeví, pokud je opravdu nutno přivézt dítě až před školu, přijet ve směru od Orlovny a zastavit podél již opraveného chodníku, kdy dítě vystoupí na chodník na straně školy. Pokud je dítě nuceno použít protější chodník, je vhodné, aby vozovku přešlo v místě, kde asistuje MP, jež dítěti napomůže k bezpečnému přejití vozovky.

Ing. Luboš Koubek
odbor dopravy