Odpověď jednotlivá

30. 10. 2019
Předmět: Participativní rozpočet
Dotaz: Dobrý den, prosím vás o informaci, kdo sčítal hlasy občanů při hlasování v participativním rozpočtu v letošním roce a proč doposud není zveřejněn výsledek. Působí to docela nedůvěryhodně. Nevidím důvod, aby o tom musela napřed jednat rada města. Kde je slibovaná otevřenost a transparentnost procesů ve městě? Jde o peníze všech občanů města, takže to není žádná legrace. Děkuji.
Odpověď (odbor finanční):
Dobrý den,
sčítání hlasů v participativním rozpočtu provádí komunitní koordinátorka. Poněvadž i v tomto ročníku jsme ponechali možnost papírového hlasování, provádí kontrolu, aby nedošlo k hlasování 2x totožným hlasujícím, ověřuje trvalé bydliště hlasujících a dosažení 15 let v době hlasování, je tento proces časově náročný. Než jsou výsledky hlasování oficiálně zveřejněny, jsou předloženy radě města k odsouhlasení. Materiál bude projednávám v pondělí 4.11.2019, po té výsledky zveřejníme.
Na našich stránkách https://www.zdarns.cz/aktivne-pro-zdar/participativni-rozpocet/ je zveřejněn časový harmonogram, dle kterého výsledky zveřejníme do 10.11.2019.
Děkuji Vám za Váš zájem, v případě bližších informací mě můžete kontaktovat.
Radka Remarová, komunitní koordinátorka
mobil 778 744 303.