Odpověď jednotlivá

13. 11. 2019
Předmět: Internetové stránky firmy ZDAR pro MHD
Dotaz: Dobrý den,
nemohlo by město jako plátce dotací pro MHD přitlačit na firmu ZDAR, aby něco udělalo s internetovými stránkami www.mhdzdar.cz?
Jsou celkově neuspořádané, stručné a málo aktualizované. To je vidět i z fotografie na úvodní straně, kde je autobus linky 2A, i když tato linka jezdila do poloviny roku 2017.
Je tam málo informací, třeba na neoficiálních internetových stránkách www.mhd-zr.xf.cz je to přesně naopak. Co se tímto inspirovat?
...?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážená paní,
od nového roku 2020 bude dopravce MHD plnit své povinnosti podle nové smlouvy, a to nejen v oblasti povinně zveřejňovaných informací o žďárské MHD na jeho stránkách.
Stránky dopravce i města k MHD jsou především informativní, není jejich účelem zahltit návštěvníka stránek velkým objemem dat a informací. Je zveřejněn především ceník, aktuality atd. a hlášení o odjezdech.
Stránky www.mhd-zr.xf.cz spravuje skupina nadšenců a odborníků – pokud někdo hledá vyčerpávající informace, jsou jistě nejlepší.
Na stránkách města je odkaz i na tyto stránky. Naším cílem je poskytování potřebných a přehledných informací, které běžný uživatel potřebuje k přepravě. Takto vyčerpávající forma by mohla být pro velkou část cestujících značně matoucí.
S novým rokem tedy lze očekávat dílčí změny na stránkách dopravce, nepožadujeme však jejich jakoukoliv zásadní úpravu.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb