Odpověď jednotlivá

27. 3. 2020
Předmět: Úprava veřejného prostranství kolem kostela
Dotaz: Dobrý den, jsem nespokojen s navrhovaným řešením okolí kostela sv. Prokopa a Tvrze. Zejména se mi nelíbí navrhované vydláždění ploch, které jsou dnes travnaté. Podobný názor má i celá naše rodina. Myslím, že architekti se nezajímají o to, že dříve býval u kostela hřbitov. Navrhuji, aby město udělalo v této věci anketu, jako když se například řešila barva nové fasády divadla. Před volbami téměř všechny strany deklarovali, že je názor občanů zajímá a že budeme moc více zasahovat do dění ve městě.
Odpověď (odbor životního prostředí):
Vážený pane Kučero,
co člověk, to názor. Na předložený návrh máme řadu kladných ohlasů a osobnost autorů návrhů, kteří jsou již řadu let oceňováni v rámci moderní architektury řešící veřejné prostory, jsou zárukou kvality návrhu. Jak bylo prezentováno na představení záměru veřejnosti, autoři se ještě před zahájením projekčních prací podrobně seznámili s historií lokality. Prostor kolem kostela má již svoji strukturu, ve které se občané naučili pohybovat, a vnášet sem větší parkové plochy omezí pohyb v celém prostoru, i těch, kteří by se zde chtěli sejít ve větším kolektivu.
Anketa, kterou zmiňujete, byla ve výsledku kritizována odbornou i laickou veřejností. Proto se již k jejich organizování nepřistupuje.
K zapojení veřejnosti došlo v roce 2019, kdy v rámci prezentace záměru byla řada připomínek zapracována do finálního návrhu. Více naleznete na webových stránkách města - Investice a projekty města.
S pozdravem, Ing. Irena Škodová, vedoucí odboru rozvoje a ÚP