Odpověď jednotlivá

30. 7. 2012
Předmět: reakce na -Dotaz (20.7.2012 - cyklo závody-srpen 2
Dotaz: Dobrý den,paní starostko.Díky za odpověď,ale ... Možná jsem už otravná,no ptám se už potřetí.CO KONKRÉTNĚ MÁ MĚSTO ŽĎÁR Z TOHO,ŽE SE NA JEHO ÚZEMÍ KONAJÍ ZÁVODY?A věřte mi,že tentokrát z města neodjedu,ale budu sledovat jejich průběh(hlavně parkování,chování závodníků,doprovodu a "bezchybného zázemí",které určitě p.Plocek zajistí) ;-) a věřím,že se mnou i někteří zastupitelé,aby viděli,jak se nám tu v ZR3 žije.A to mám vlastně velké štěstí,že bydlím dál od svobodárek,když tu čtu diskuzi.
Odpověď (starosta):
Dobrý den,
dopady sportovních i kulturních akcí jsou nepřímé a těžko měřitelné. Většinou se podporují za účelem rozšíření vyžití obyvatel a zvýšení povědomí o městě jako takovém. Většinou s těmito akcemi se i pojí konzumace služeb (ubytování, stravování atd.) v místě konání, což podporuje ekonomiku ve městě.
Samozřejmě, že tyto akce nesmí překračovat zákonné předpisy a proto jsme se dnes na poradě vedení bavili s MP a odborem dopravy o kontrolních mechanismech a dozoru při těchto hromadných akcích. Věřím, že je i v zájmu organizátorů, kteří žádají o podporu města, zajisti zdárný průběh, protože si tím vytváří pověst do budoucna.