Odpověď jednotlivá

29. 7. 2020
Předmět: Přechod
Dotaz: Vážený pane Dvořák chodíte někdy přes přechod? Doporučuji to zkusit a jsem zvědavý jak to stihnete. Změna předností jste očividně nepochopil já nekritizuji semafor jen když x let jezdíte na stejnou křižovatku a pak změníte směr provozu bez upozornění je problém ano lidé si zvyknout , ale upozornit na změnu by bylo vcelku rozumné pak si nemůžete divit,že si lidé stěžují.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
zelená na přechodu znamená, že můžete vstoupit do vozovky na přechod, červená neznamená, že nesmíte dokončit vlastní přechod komunikace. Toto mám mnohokrát na přechodech vyzkoušeno. Pokud by s tímto byly problémy, což průběžně sledujeme, je možné provést úpravy. Ceníme si konkrétních poznatků kdy a kde se objevil jaký problém.
Realizací dopravní telematiky se nemění stanovení hlavních a vedlejších komunikací, mění se signální plány a ty se dále sledují a upravují v rámci zkušebního provozu. Změny signálních plánů nejsou obvykle řešeny dopravním značením. Reakce občanů je pro nás v této věci poučením do budoucna. To nezmění nic na povinnosti každého účastníka silničního provozu, řídit se jeho pravidly. Pro další obdobné změny zvážíme i předcházející zveřejnění v médiích (tisk, FB, ...) i případné dočasné doplnění dopravního značení.
Děkujeme za pochopení, s pozdravem
Ing. Miloslav Dvořák
odbor komunálních služeb