Odpověď jednotlivá

6. 8. 2020
Předmět: Popelnice
Dotaz: Dobrý den
Proč se nevyvážejí bio popelnice ve ZR 7 každý týden?Také jsem se dočetl,že budete vyvážet odpad 1x za 14 dní dovede si představit jak některé popelnice budou po 14 dnech smrdět?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den pane Zábranský.
Biopopelnice nebyly vyvezeny z důvodu stavby. Stavbu jsme upozornili a biopopelnice budou vyvezeny ještě dnes. Za komplikace se omlouváme.

Jedná se o plánovaný zkušební provoz. Tento systém již 4 roky zdárně funguje v místní části Mělkovice a v některých městech již je zaveden nebo se připravují k jeho zavedení (např. Jihlava, Chotěboř, ...).
Za předpokladu, že se odpady řádně třídí by vývoz směsného komunálního odpadu 1 x 14 za dní měl být pro drtivou většinu občanů ve vybraných lokalitách dostačující.
Město nechce navyšovat výši poplatku za komunální odpad, ale celý systém ho stojí stále větší finanční prostředky. Jedná se o krok v rámci přípravy města na zákaz skládkování směsných komunálních odpadů a navýšení cen za jeho likvidaci, kdy je zájmem celého města, aby směsného komunálního odpadu bylo vyprodukováno a následně i likvidováno co nejméně.
Systém bude pečlivě sledován a vyhodnocován.

S pozdravem

Miluše Kozáková
odbor komunálních služeb