Odpověď jednotlivá

12. 8. 2020
Předmět: Názorová mapa dopravy
Dotaz: Ovládání názorové mapy dopravy pomocí mobilního telefonu je velmi nepohodlné. Dříve fungovala aplikace Lepší místo. Bylo by vhodné převzít názory občanů pro generel dopravy i z této aplikace, která šla používat v mobilu. Proč je několikaletý problém do této dotazovny přidat možnost přidání fotky či odkazu na mapu a přitom se vytvářejí poněkud zbytečně nové aplikace, pokud by stávající fungovaly a byly univerzálně navržené ušetřilo by to spoustu zbytečné práce. Místo "Smart" použít zdravý rozum.
Odpověď (odbor strategického rozvoje a investic):
Vážený pane Daňku,

mrzí mě, že Vám nevyhovuje aplikace Názorová mapa dopravy, je-li použita v telefonu. Mně se s ní pracuje lépe, pokud orientuji telefon horizontálně. Tato aplikace je součástí Generelu dopravy - nelze ji tedy vnímat odděleně. Aplikace Lepší místo byla zaměřena méně úzce a využít by ji (nebo lépe navazující projekt Mobilní rozhlas) do jisté míry bylo možné, ale náklady s ní spojené byly po zdražení dodavatelem podstatně vyšší než u zvoleného řešení - více zde: https://www.zdarns.cz/online-sluzby/lepsi-misto.

Souhlasím s Vámi, že je nesmyslné nakupovat nová řešení, pokud je výhodnější či podobně výhodné zůstat u těch stávajících a jen je modernizovat. Proto se plánuje upgrade Dotazovny, po němž by mělo být možné k dotazům přikládat soubory a odkazy (ve formě uvedení adresy je to možné již nyní). I do budoucna se budeme snažit, aby se aplikovala jen taková Smart řešení, která reálně občanům pomohou či dále zefektivní práci městského úřadu.

Hezký den
Adam Joura
odbor strategického rozvoje a investic