Odpověď jednotlivá

18. 9. 2020
Předmět: parkoviště Palachova - A
Dotaz: Dobrý den, chtěla bych si touto cestou ověřit informaci, že se má na Palachově ulici mezi domy 1 a 3 budovat parkoviště a rozšiřovat horní parkoviště před školou, přičemž by se zrušil celý ten pomyslný travnatý trojúhelník s chodníkem kolmo k podchodu. Chápu, že parkování celkově je ve Žďáře problém, ale co třeba využít prostor před Zdravotní školou, kde byla při rekonstrukci Nádražní odstavena těžká technika a podle toho to tam taky vypadá.
Odpověď (odbor strategického rozvoje a investic):
Vážená paní Palečková,

o rozšíření parkoviště na Palachově mezi bloky 1 a 2 se hovořilo v minulosti a pravděpodobně se tato otázka otevře po finalizaci Generelu dopravy, kde se řeší i doprava v klidu, tedy stav a doporučení k parkování.

Obdobně je tomu v případě parkoviště před školou, kde se uvažuje o vzniku až 90 nových parkovacích míst. O tom hovoří i Studie posouzení dopravy ZR 6 pracovaná v roce 2016 pod vedením docenta Pavla Drdly, jejíž závěry Generel také zohlední a která je zveřejněná https://www.zdarns.cz/mestsky-urad/odbory-uradu/odbor-strategickeho-rozvoje-a-investic/studie-posouzeni-dopravy-na-sidlisti-e2809ezdar-n.-s.-6e2809c.pdf

Děkuji za zájem a prosím o zapojení do poskytování informací Generelu dopravy, s nímž se můžete setkat v různých formách a na různých místech.

Přeji hezký den
Adam Joura
odbor strategického rozvoje a investic