Odpověď jednotlivá

6. 10. 2020
Předmět: Studniční ulice, ZR - údržba, hřiště, zvelebení
Dotaz: Dobrý den, chtěl bych upozornit na skládku vánočních stromků 2019 a větví u kontejneru na bio odpad, kdy bude vyvezen ? Bylo by možné umístit ceduli zákaz skládky jak v jiných ulicích? Bylo by možné provést údržbu u patníků u silnice, kde roste tráva a brání odtoku vody ? Bylo by dále možné vzhledem k množství kontejnerů vytvořit pod nimi dlažbu pro zvelebení bydlení? Na hřišti v této ulici zmizel basket. koš, bude vyměněný či hřiště zůstane prázdné? Děkuji a omluvte strohost prosby.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Děkujeme za upozornění – nevím, že jsou někde ještě vánoční stromky. Zajistíme odvoz.
Očištění obrubníků bude provedeno v průběhu příštího týdne.
Co se týká dláždění pod kontejnery – ve městě je více obdobných potřeb a požadavků a ty postupně řešíme.
Cedule zákaz skládky dle zkušeností moc nepomáhá. Nejsme schopni zajistit kontrolu na všech místech a hlavně celodenně – zde by pomohla všímavost lidí, kteří tu bydlí a kontaktování městské policie.
V rámci pravidelných ročních revizí byl basketbalový koš vyhodnocen jako provozu neschopný, nebezpečný, bylo nutné jeho neodkladné odstranění. V současné době se zpracovává koncepce rozvoje dětských hřišť, volnočasových ploch, v návaznosti na ni pak budou doplňovány, nahrazovány a rozšiřovány hrací plochy a prvky ve městě.
Děkujeme Vám za zájem o Vaše okolí.
S pozdravem
správcové městského majetku z odboru komunálních služeb