Odpověď jednotlivá

8. 10. 2020
Předmět: dotaz č.1
Dotaz: Dobrý den -neuvažuje se v ulici pod spodní kašnou, směrem nahoru mezi zadní část radniční restaurace a protějším domem o vjezdu aut jen pro zásobování?Dnes dopoledne jsem opět kličkovala mezi auty,protože pro chodce není chodník ze zadní strany restaurace auto pivovaru a řidič osobního auta zkoušel jestli projede a já jsem čekala co řidič vymyslí až zacouval řidič dodávky, aby osobní vůz projel a vjezdem na chodník se mu to podařilo já jsem mohla jít a řidič si zkrátil tudy cestu na parkoviště
Odpověď (odbor dopravy):
Jedná se o exponovanou lokalitu s mnoha protichůdnými zájmy, jako je zklidnění komunikací pro bezpečný a pohodlný pohyb chodců, zajištění příjezdu pro obyvatele trvale zde bydlící či zajištění příjezdu k provozovnám. Stávající dopravní režim je výsledkem projednávání s rezidenty i podnikateli v této lokalitě. Děkujeme za informaci, situaci budeme monitorovat.
Dovoluji si připomenout § 4 odst. a) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, kdy platí: Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám, situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému zdravotnímu stavu.

Ing. Luboš Koubek
odbor dopravy