Odpověď jednotlivá

9. 10. 2020
Předmět: chodník, popř. cyklostezka
Dotaz: Plánujete vybudovat chodník,popř. část cyklostezky pod knihovou u řeky Sázavy směrem na Farčata ? Ten tam opravdu schází, protože provoz je tam dole dost velký a chodci opravdu kličkují mezi auty, která jezdí k Fialovi pro sudy a další občerstvení. Tam by byl opravdu na místě podél řeky nutný chodník,jak pro cyklisty, tak pro chodce.Jedná se o tu krátkou vzálenost od silnice po Farčata.
Odpověď (odbor strategického rozvoje a investic):
Vážená paní Poulová,

že daná lokalita zaslouží nějaký zásah zhodnotila v roce 2018 také tzv. Strategie střed, která vznikla ve spolupráci s občany a z níž vzešla úprava ulice Nábřežní a jejího okolí jako jedna z plánovaných akcí. Jelikož lidé a klíčové instituce ve městě vyhodnotili některé jiné lokality jako důležitější, je Nábřežní naplánována na roky 2026 a 2027. Tento plán je ovšem do jisté míry flexibilní. Podle prostředků i nenadálých událostí a potřeb se mohou termíny posunovat oběma směry. Zde odkazy ke Strategii střed:
https://www.zdarns.cz/media/files/zastupitelstvo-mesta/2018/ZM2018-30/30-18-ORUP-5.pdf nebo https://www.zdarns.cz/media/files/setkani-s-obcany/2018/2018-03-07/Strategie_centrum_prezentace.pdf .

Děkuji a hezký den
Adam Joura
odbor strategického rozvoje a investic