Odpověď jednotlivá

12. 12. 2020
Předmět: SSZ Konvent: Nesmyslné kompromisy Ing. Wurzelove
Dotaz: Paní inženýrko, prosím běžte si do té kolony na chvíli stoupnout než napíšete toto:
"Zásadní upřednostnění Smetanovy není možné, prvotní je vždy, a to i ve špičce, průjezdnost hlavní sil. Brněnská/Horní. Řešení ZNOVU bude kompromisem mezi všemi potřebami a možnostmi na této křižovatce."
Při stáv. "řešení" často dochází k tomu, že auta na Smetance stojí DLOUHOU kolonu, zatímco na Br+Hor+Novo NENÍ NIKDO!!! Toto NENÍ KOMPROMIS ani omylem a nelze ZNOVU hledat obdobný!!
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
nastavení řízení této křižovatky je nutno dohodnout s vlastníky a správci komunikací, dopravními odborníky (projektanti) a dopravním inspektorátem ... Situaci na místě jsem i já osobně jako i ostatní zainteresovaní opakovaně sledovala a opakovaně jsem projížděla Smetanovou za dopravní špičky i mimo ni. Nicméně nadiktovat komukoliv z dotčených, že musí akceptovat to, co vedení města nebo někdo z odboru komunálních služeb nebo konkrétní občan města považuje za nejlepší, není možné. Naší snahou je najít takové společné řešení pro křižovatku "Konvent", které bude bezpečné a situaci především pro průjezd Smetanovy zlepší.
Děkuji Vám za pochopení a jsem s pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb