Odpověď jednotlivá

19. 12. 2020
Předmět: Zhoršení MHD se chystá. Město mlčí, asi se bojí reakce občanů.
Dotaz: Vážená paní, Vážený pane, čistě náhodou jsem se dozvěděla, že od Nového roku se hodně omezí MHD. Že by ale občany někdo o tomto informoval, to ani náhodou. Informujete o podružných věcech, ale o této zásadní mlčíte. To se bojíte reakce občanů? Asi ano, ale před kritikou si neschováte hlavu do písku jak pštros. Informace na webu, v autobusech atd. nejsou. A nebudou jezdit celkem plné autobusy, jako třeba dopolední čtyřka. A omezení šestky je taky hrozné. Proč o tomto mlčíte? Moc se občanů bojíte?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážená paní,
COVID situace se mění velmi rychle a její dopady jsou jen velmi těžko předvídatelné dlouhodobě dopředu. Proto i zohlednění dopadů COVID do roku 2021 bylo připravováno na konci listopadu, podle aktuální situace. Zveřejnit informace o této změně jízdních řádů bylo možné až po jejím schválení radou města v minulém týdnu.
Již ve středu, ačkoliv se ještě pracovalo na konečné a tiskové podobě jízdních řádů, jsme informovali skrze média, alespoň kusé informace. Od minulého týdne je na webových stránkách dopravce i města umístěná informace o chystaných změnách.
Hned po schválení jízdních řádů jsme začali s dopravcem pracovat na rozšíření konkrétních informací. Začátkem tohoto týdne budou všechny změny popsány v letácích umístěných v autobuse a také na označnících MHD.
Děkujeme Vám za pochopení
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb
a
Matěj Papáček
tiskový mluvčí