Odpověď jednotlivá

5. 1. 2021
Předmět: Reakce
Dotaz: Vážený pane, asi máte pravdu je důležité dbát na kvalitu investic a je to také vidět na semaforové křižovatce u kulturního domu, pojišťovny, banky. Skutečně je vidět kvalita? Možná by Vám na toto spíše odpověděli řidiči a chodci, po inovaci semaforů. A také Vaše investice na vybudování posezení s grilem pro rodiny, maminky s dětmi na Farských humnech. Bohužel, ale neviděl jsem tam ani rodiny a ani maminky s dětmi, ale spíše mladistvé. A co tam dělali? Možná využili vaše posezení, nebo ne?
Odpověď (odbor strategického rozvoje a investic):
Vážený pane Brado,

„semaforové křižovatky“ jsou provedeny kvalitně. Systém řízení byl odladěn ve zkušebním provozu a také v rámci jeho vyhodnocení. V rámci zkušebního provozu posoudili nastavení křižovatek odborníci včetně zástupců dopravního inspektorátu. I zastupitelé města na základě nejen svých zkušeností,ale i podle podnětů od občanů podrobně diskutovali možnosti řízení jednotlivých křižovatek s důrazem především na bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Současné nastavení je výsledek všech uvedených kroků v rámci platných předpisů.


S pozdravem

Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb

Pozn. Adam Joura - ke grilu a jiným prvkům, které mají být funkční a přispívat i k estetice města - pokud budeme k těmto věcem přistupovat tak, že co se dá využít nevhodným způsobem, zničit nebo ukrást, nebudeme budovat či instalovat vůbec, utrpí město mnohem více. Je každopádně potřeba investice kontrolovat a snažit se je chránit, což se děje. Pěkný den.