Odpověď jednotlivá

6. 1. 2021
Předmět: Hledání pozemkových rezerv v centru města panem architektem - zhodnocení po 4 letech.
Dotaz: Dobrý den,
rád bych se připomněl a prosím o odpověď na můj dotaz z 13.11.2020 ohledně výsledku hledání pozemkových rezerv v centru města.panem architektem Ryškou.

Děkuji.
Odpověď (odbor stavební a územního plánování):
Vážený pane,
hledání rezerv se daří. Výstupem z práce MA se zohledněním názorů a potřeb občanů je mj. rozběhnutý projekt na plochách v intravilánu na výstavbu Centra sociálních služeb. O plochách pro výstavbu rodinných domů se bude hovořit, jakmile pokročí do dalšího stadia přípravy, přičemž v této souvislosti bylo třeba zainvestovat některé infrastrukturní projekty, které využitelnost ploch podmiňují, a byly již realizovány nebo se na nich rovněž pracuje. Kromě „zahušťování“ se město ve spolupráci s MA věnuje také rozvoji na zelených plochách (např. na Klafaru), ale k nim Váš dotaz patrně nesměřoval.

Mgr. Adam Joura, odbor strategického rozvoje a investic

Městský architekt inicioval změnu č. 4 územního plánu, která je v současné době projednávána a zároveň úpravy regulativů ve změně č.2 územního plánu, s cílem rozšířit možnosti bytové výstavby ve funkčních plochách územního plánu města. Bližší informace o změnách naleznete na https://www.zdarns.cz/mesto-zdar/z-obci-ve-spravnim-obvodu/. Zároveň městský architekt zajistil a připravil soutěž o návrh „Potenciál města Žďáru nad Sázavou“, která byla představena veřejnosti 22.9.2020, stala se podkladem pro změnu územního plánu č. 4 a na jejímž základě bude připravována územní studie lokality. Výsledný návrh je zveřejněn na:https://www.zdarns.cz/aktivne-pro-zdar/setkani-s-obcany/.

Ing. Irena Škodová, odbor stavební a územního plánování