Odpověď jednotlivá

7. 1. 2021
Předmět: Sníh - kulturák, divadlo
Dotaz: Dobrý den, dnes jsem šel v 6:50 hod okolo kulturáku do práce a ještě tam nebyl vyházený sníh a ani jedny schody ke světelné křižovatce směrem k náměstí. Brodil jsem se 15 cm ve sněhu. U divadla schody směrem k sokolovně nebyly vyházené ani v 15:45hod. Tam byla jen od lidí prostředkem vyšlapaná steška. Když teď nejsou divadla, tak by prosím mohl někdo ze zaměstnanců kulturáku vyházet sníh, když zase napadne, nebo se zase budeme brodit sněhem :(? Děkuji za odpověď. P. Vondráček
Odpověď (odbor školství, kultury, sportu a marketingu):
Dobrý den,

sníh u kulturního domu byl vyházen velmi vzorně včera ráno i večer včetně posypu. Dnes ráno, když jsem šla do práce o půl 8, byl již uklizen opět.
Sama jsem zaměstnance chválila, jak pěkně to mají uklizené. V brzkých ranních hodinách nebo velmi pozdních je dobré využívat veřejných chodníků okolo budovy, které uklízí firma, která má určitě i noční služby. Co se týká divadla, máte pravdu. Tyto schody, které veřejnost využívá na zkrácení cesty, slouží jako přístupová cesta do budovy divadla. Proto je v době, kdy není divadlo v provozu, tak často neuklízíme. Ale v pracovní dny se na ně také zaměříme. O víkendu je třeba využít veřejných chodníků.

Ing. Marcela Lorencová
ředitel
Kultura Žďár, příspěvková organizace
Dolní 183/30
Žďár nad Sázavou
591 01