Odpověď jednotlivá

12. 1. 2021
Předmět: Hřbitov - Zelená hora
Dotaz: Dobrý den,
jak je možné že na hřbitově na ulici Jamská je hřbitov vyhrnut ke každému hrobovému místu, jak zde byla pochvala. A na hřbitově na Zelené hoře nikoliv?
Vozívám tam obden svoji babičku se kterou musíme obcházet celý hřbitov abychom se dostali ke hrobu na novou část. Proč není vyhrnutá cesta od brány rovnou na novou čast, kde je natažená páska a zamezen vstup. Chápu že tam je svah ale to nebrání k udržbě této cesty. Proč před několika lety to fungovalo a teď za posledních pár let ne?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážená paní,
Vámi uvedený chodník byl v minulosti a i v současnosti je udržován pouze při poprašku. Jakmile napadne sníh, je pro návštěvníky hřbitova uzavřen.
Tento chodník, jak uvádíte, je poměrně strmý a vede v části pohřebiště, kde se ještě nenachází žádná hrobová místa, proto na něm nebyla a není prováděna zimní údržba. K hrobovým místům (na pravé části nového hřbitova) je trvale udržován bezpečnější přístup po cestě okolo obřadní síně. Do budoucna počítáme i s údržbou Vámi uváděného chodníku - jakmile zde budou zřízeny hroby.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb