Odpověď jednotlivá

13. 1. 2021
Předmět: Vyhodnocování odvozu odpadu
Dotaz: Dobrý den reaguji na dotazy spojené se změnou svozu odpadu.
Rozhodně nesouhlasím s vyvážením 1x za 14 dní u rodinných domů. Vaše domněnka že popelnice uzavřená a v dobrém technickém stavu nesmrdí se nezakládá na pravdě. Přijďte si očuchat moji novou a uzavřenou popelnici po víc jak týdnu.
Jak konkrétně vyhodnocujete svoz odpadu?
Kontaktujete lidi kterých se to přímo dotklo nebo jen čekáte "až se někdo ozve"?
Kde se mohu vyjádřit a jak o tom dáte vědět všem kterých se týká?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den pane Synku.
V terénu jsme kontrolovali i zápach od popelnic a zkušenost je taková jak jsme psali: uzavřená popelnice v dobrém stavu nesmrdí. Může být výjimka, kterou jsme připraveni i se svozovou firmou s konkrétními občany řešit. Jak jsme již prezentovali, systém aktuálně vyhodnocujeme podle vlastních zjištění z terénu, připomínek občanů, podkladů od svozové firmy. Určitě se žádný systém nelíbí všem lidem. I zkušenosti z okolních měst a obcí, která již mají 14 denní svoz zaveden, potvrzují, že toto je správný směr v nakládání s komunálním odpadem a i u nich jeho zavedení bylo tématem s velkou odezvou u občanů. Mnozí i zde ve Žďáře vítají tento krok jako odpovědný přístup k životnímu prostředí a k dalším generacím.
Teprve na základě konečného vyhodnocení zkušebního provozu bude vedením města s konečnou platností rozhodnuto o konečné podobě systému svozu.
S případnými podněty v této věci se na mě můžete obrátit.
S pozdravem
Miluše Kozáková
odbor komunálních služeb
tel.: 566 688 183
e-mail: miluse.kozakova@zdarns.cz