Odpověď jednotlivá

20. 8. 2012
Předmět: Otázka
Dotaz: Pane Kaspere, prosím Vás u kulturního domu odvezli sice hlínu, ale kdy ten prostor uhrabou a dají to dále do pořádku, to samé se ptám za domy na ul. Komenského, nad zahrádkami, kdy dodělají ty chodníky, hlínu kolem chodníku mají rozhrnutou a zasetou trávu,potud dobrý, ale jít pěšky, nebo na kole po tom chodníku se nedá, nebo s obtížemi,to je taková móda ty nedodělky a nebo se mě to zdá, proč se vše neudělá pečlivě se zárukou, kdy to bude kvalitně doděláno, děkuji za odpověď.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den,
společnost Satt prostor za domem kultury po odvezení výkopku upravila dne 22. 8. a to včetně osetí. Bude samozřejmě záležet na průběhu počasí, jak nový porost vzejde a jak se zapojí. V těchto případech vždy předepisujeme na zeleň 18ti měsíční záruku, takže pokud by vzejítí či zapojení porostu bylo špatné, vyzveme je k provedení nového osetí.
Co se týká chodníku na ulici Komenského, tak tam byl chodník kdysi vyznačen obrubami, na kterých za ta léta zahlodal zub času, ale povrch měl charakter parkové cesty a jako takový byl i veden. Proto nemůžeme chtít po Sattu zhotovení nového chodníku. Po dohodě s námi tam na své náklady položili obruby nové a povrch by měl být uveden když ne do původního, tak do přijatelného stav, to znamená, že na současnou konstrukci bude nasypána ještě jedna vrstva drobného štěrku, termín mají do konce srpna a 22. 8. jsme odpovědnou osobu upomínali, že termín se blíží. Společnost Satt nyní vrhla všechny své síly do dokončení všech oprav horkovodu, aby do začátku topné sezony byli připojeni všichni odběratelé a terénní dodělávky budou řešit později, což se dá, myslím, pochopit. Zhotovení standardního chodníkového povrchu je otázka rozpočtu města.

Ing. Miloslav Dvořák
odbor komunálních služeb
tel.: 566 688 181, 736 510 451
e-mail: miloslav.dvorak@zdarns.cz