Odpověď jednotlivá

27. 4. 2021
Předmět: Houpačka na Zahradní ul. reakce na odpověď paní Remarové
Dotaz: Paní Remarová, na FB skupině ZRCity votoč věci, si jedna maminka nedávno k tomuto účelu i letos houpačku sehnala, byla však upozorněna svým milovaným, že po tom, co jí tam loni dal zmizela i s konstrukcí houpačky, tzn. jsem přescědčena o tom, že majiteli vrácena rozhodně nebyla.
Při instalaci houpačky se tento tatínek na kotevní body, které tam instaloval, věšel a myslím si, že když jedno oko uneslo 100kg chlapa, byla kontrukce ještě ve schopném stavu. Takto ji odebrat bez náhrady a vrácení;-(
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážená paní Blanko,
konstrukce na houpačku byla odstraněna na základě hlavní roční revizní kontroly certifikovaným revizním technikem. Ta posuzuje herní prvky z více hledisek, není to pouze nosnost. I pouhým okem, se nedá tak pečlivě, jako to technici pomocí různých pomůcek prověřují, zhodnotit. Normy jsou neustále přísnější. Když se herní prvek odstraňoval, houpačku jsme předaly obyvatelce domu, která právě vyjížděla z domu, s žádostí o vrácení majiteli. Zda, kam a jaké herní prvky se budou umísťovat, budeme vědět po dokončení koncepce hřišť, na které právě pracujeme společně s odborem strategie, rozvoje a investic, městskými architekty.
Děkuji za pochopení, trpělivost.

S přáním pěkného dne

Radka Remarová
referentka komunálních služeb