Odpověď jednotlivá

11. 5. 2021
Předmět: Vysocká ulice
Dotaz: Dobrý den,
v roce 2018 (myslím, bohužel nevím přesně) byla projektována a nakonec vybudována Miniokružní křižovatka Wonkova – Studentská – Vysocká. Pokud si pamatuji dobře, měla být tato křižovatka pouze dočasná, protože v roce 2019 měla být ulice Vysocká celkově rekonstruována. Do rekonstrukce ulice měl být také provoz miniokružní křižovatky vyhodnocen . Dnes je stav stejný jako před 3 lety. Prosím, jaké jsou zde další plány (+ harmonogram) a jak dopadlo vyhodnocení provozu křižovatky?
Děkuji.
Odpověď (odbor strategického rozvoje a investic):
Vážený pane Dospěle,

rekonstrukce ulice Vysocká bude pravděpodobně provedena v roce 2023 a 2024. Jedná se o velmi komplikovanou stavbu, kde je třeba vyvážit různé potřeby a zkoordinovat se s dalšími stavbami jako je např. zmíněná okružní křižovatka. I posun je dán zejména koordinací s jinými dopravními stavbami různých investorů ve městě tak, aby nebyla doprava ve městě úplně paralyzovaná.

Okružní křižovatka je závislá na přípravě území s potokem Staviště a jeho přemostěním. To je ve špatném stavu. V současnosti vzniká studie, která ukáže, s jakými náklady lze území pro tuto stavbu připravit. V každém případě miniokružní křižovatka je nadále považována za dočasnou a měla by být nahrazena při rekonstrukci Vysocké ulice. Otázkou je tedy spíše, jakým řešením bude nahrazena.

Hezký den
Adam Joura
odbor strategického rozvoje a investic