Odpověď jednotlivá

29. 8. 2021
Předmět: výlukové jízdní řády MHD č.3 od 31.8.
Dotaz: Dobrý den,chápu, že silnice se musí opravit,ale že výlukový jízdní řad MHD č.3 od 31.8. nevyřeší dopravu pracujících z části Žďár 2 - zastávka Bezručova,U pily, kteří dojíždí na Jamskou to mě hlava nebere.Jde hlavně o ranní spoj, který zde nezastavuje a musíme dojít na Květnou! To opravdu vymyslel ten, který jezdí autem! Je zajímavé ,že ostatní MHD zde budou zastavovat! Prosím Vás tedy zda by nešel vyřešit i ranní spoj pracujících z Kláštera na Jamskou 5,25 ? s pozdravem
Odpověď (odbor dopravy):
Vážená paní,
bohužel z oběhových možností, s ohledem na skutečnost, že v těchto případech je nutné dodržet dojezd do zastávek v průmyslové zóně, není možné tomuto požadavku vyhovět. Současná etapa uzavírky by vyvolala nutné otáčení autobusu v prostorách točny na Pilské nádrži, což by znamenalo nárůst času na otočení a další zpoždění v kolonách již nejsme schopni kompenzovat.
Na dobu uzavírky je možné využít projíždějící linkové autobusy s tím, že zakoupený lístek platí i pro přestup do následného linkového autobusu v zóně Žďár nad Sázavou (viz níže) s výstupem na linkové zastávce ZR Jamská.
BUS 840105 – spoj 2 – 5.07 Bezručova u pily
5.07 autobusové nádraží
Přestup na BUS 840120 – spoj 1 – 5.20 autobusové nádraží
5.25 Jamská
Děkujeme za pochopení.
Ing. Miloslav Dvořák
odbor komunálních služeb